Ripstaal bouwproces

Bij Ripstaal Steel Framing vinden wij het belangrijk om van begin tot eind betrokken te zijn bij het ontwerpen, produceren en plaatsen van onze stalen profielen. Zo doen we ons best om jouw ontwerp te realiseren met hoogwaardig staalframewerk dat de tand des tijds doorstaat.

Het bouwproces van staalframebouw ziet er samengevat als volgt uit:

  1. Engineering: Voordat wij op maat gemaakte stalen frames leveren, moet het bouwproject geanalyseerd worden op het gebied van ontwerp en engineering. Hierbij bepalen we wat ervoor nodig is om een passend staalframewerk te maken voor jouw bouwontwerp.
  2. Productie: Wanneer we dit in kaart hebben gebracht, is het tijd om de stalen frames te maken in de productiehal. Tijdens deze stap krijgen de frames de juiste afmetingen, worden voorzien van boorgaten en sparingen en worden ze klaargemaakt voor montage.
  3. Transport: Hierna volgt het transporteren van de onderdelen naar de bouwplaats.
  4. Montage: De laatste stap is monteren. De onderdelen zijn voorzien van een label zodat de onderdelen als een bouwpakket in elkaar gezet kunnen worden.

In de productiehal

Voordat de stalen profielen geproduceerd kunnen worden, is het belangrijk om het ontwerp te perfectioneren. Aan de hand van jouw bouwplannen ontwikkelen wij een gedetailleerd 3D-model, waarin we precies kunnen bepalen welke stalen onderdelen er nodig zijn om een frame te maken. Het definitieve ontwerp wordt doorgestuurd naar onze machines, die het staal tot op de millimeter vormen. Dit wordt gedaan met behulp van rolvorming. Aan het eind van het proces zit ieder boorgat en elke sparing al op zijn plek. Vervolgens is het mogelijk om de stalen frames op vier verschillende manieren af te werken:

Optie 1: losse profielen

Bij deze optie leveren wij enkel losse profielen die nog niet gemonteerd zijn. Dit betekent dat je een bouwpakket ontvangt dat op de bouwplaats volledig in elkaar gezet moet worden.

Optie 2: gedeeltelijke montage

Wil je wat meer tijd besparen op de bouwplaats, dan is het mogelijk om deels gemonteerde frames te bestellen. Hierbij maken wij complete panelen die vervolgens gemakkelijk aan elkaar te bevestigen zijn.

Optie 3: frames met binnenbeplating

Bij deze optie zorgen wij niet alleen voor complete frames die eenvoudig te monteren zijn. Wij voorzien deze frames namelijk ook van structurele binnenbeplating, wat het bouwproces nog meer versnelt.

Optie 4: compleet afgewerkte stalen frames

Wilt u de tijd op de bouwplaats echt minimaliseren, dan is deze optie de beste keuze. Hierbij voorzien we de frames niet alleen van binnenbeplating, maar ook van gevelbekleding, isolatie en leidingwerk.

Op de bouwplaats

Het meeste werk vindt plaats in de productiehal, waardoor het aanzienlijk minder tijd kost om de stalen frames te monteren op de bouwplaats. Dat is het grote voordeel van staalframebouw. Alle geleverde onderdelen zijn duidelijk gecodeerd, waardoor het eenvoudig is om het staalframe in elkaar te zetten. Zodra het stalen skelet op zijn plek staat, wordt eerst de buitengevel afgewerkt met een isolerende buitenplaat. Vervolgens wordt er aan de binnenzijde een houtvezelplaat geplaatst, waarna het frame geïsoleerd kan worden. Hierna is het tijd om een dampremmende laag aan te brengen. Uiteindelijk zorgt een gipsbetonplaat ervoor dat het geheel een mooie en strakke afwerking krijgt. Alle stalen profielen zijn ook gemakkelijk te demonteren, wat het mogelijk maakt om de frames te hergebruiken.

Vraag vrijblijvend meer informatie of een prijs aan voor het bouwen met staalframebouw.

Meer info of offerte aanvragen?

    BENIEUWD WAT STAALFRAMEBOUW VOOR JOU KAN BETEKENEN?

    Staalframebouw is snel, efficiënt en duurzaam. Benieuwd wat staalframebouw voor jou kan betekenen? We rekenen graag voor je uit wat staalframebouw in jouw situatie kost.