Wat is beter?

Er zijn allerlei manieren om een woning te bouwen, maar wat is beter? Een woning met houtskeletbouw of staalframebouw?

Steeds vaker wordt staalframebouw gezien als een beter alternatief op een houtskeletbouw huis bouwen. Het combineert namelijk de pluspunten van HSB met de pluspunten van staal: lichter van gewicht, maatvaster dankzij krimpvrije materialen, minder gevoelig voor klimaatinvloeden én bestand tegen ongedierte en schimmels.

Houtskeletbouw is een duurzame optie, aangezien hout een volledig natuurlijk materiaal is. Dat betekent ook dat het materiaal meer leeft. Hout kan krimpen of uitzetten, maar is ook vatbaarder voor vocht en ongedierte. Tegelijkertijd is hout een stuk zwaarder en dus lastiger te hanteren tijdens het installatieproces. Hout is sterk, maar minder sterk dan staal. Dat zorgt ervoor dat de mogelijkheden met het materiaal beperkt zijn.

De kracht van staalframebouw

Staalframebouw staat juist bekend om zijn enorme kracht. Het materiaal is sterk en kan daardoor veel gewicht dragen. Bovendien krimpt staal niet, wat voorkomt dat het pand langzaam vervormt. Het is ook ontzettend gemakkelijk om te werken met staalframebouw. Stalen profielen zijn lichtgewicht en daardoor eenvoudig te monteren. Ideaal om een casco huis te bouwen. Het materiaal slijt nauwelijks, is recyclebaar en de levensduur van het pand is aanzienlijk langer dan bij houtskeletbouw. Er kan dus gesteld worden dat staalframebouw duurzamer is dan houtskeletbouw.

Het spreekt dus voor zich dat we bij Ripstaal Steel Framing enkel met staalframebouw werken. Zo kunnen we u altijd de beste kwaliteit garanderen.

Vraag vrijblijvend meer informatie of een prijs aan voor het bouwen in staalframebouw.

Meer info of offerte aanvragen?

    BENIEUWD WAT STAALFRAMEBOUW VOOR JOU KAN BETEKENEN?

    Staalframebouw is snel, efficiënt en duurzaam. Benieuwd wat staalframebouw voor jou kan betekenen? We rekenen graag voor je uit wat staalframebouw in jouw situatie kost.